Sådan får du dine produkter vist i Google Shopping – Gratis!

Vidste du, at Google Shopping ikke kun er for betalende annoncører? Du kan få dine produkter vist på Google Shopping ganske gratis. Og lige om lidt ved du, hvordan du kommer i gang.

Her lærer du mere om Google Shopping

Hvad er Google Shopping?

Google Shopping er en valgmulighed, der ligger øverst i menuen, når man søger på Google. Hvis din målgruppe viser at de er parate til at foretage et køb med deres søgning, viser Google produkt-eksempler, i deres søgevisninger.

Google Shopping i fanen på Google

Når du går ind på fanen Google shopping, vil du se de sponsorerede produkter øverst – men snart efter, vil du kunne se de organiskte visninger. Det er her du kan få dine produkter lagt op med et par klik og ganske gratis.

Google shopping produktvisning

Hvordan får jeg mine produkter på Google Shopping?

Du går ind på Google Merchant Center og opretter en konto. Du føres igennem en step by step guide, hvorefter Google henter dine produkter ind i sit feed. Du vil få en notifikation, hvis der er produkter, der ikke kan vises.

Hvordan får jeg mine produkter til at rangere bedre på Google Shopping?

For at få dine produkter vist på Google Shopping er det vigtigt, at du har søgemaskineoptimeret dine produktsider, så Google forstår, i hvilken kontekst, det er relevant at vise dine produkter. Interaktion med produktet og gode anmeldelser er også vigtige for din rank på Google shopping.

Du kan skille dig ud fra mængden ved at fokusere på at have gode produktbilleder og tydelige produktitler.

Tip til produktbilleder

Sørg for at produktet er i fokus på billederne. Baggrund og eventuelle rekvisitter må ikke være for dominerende. Alternativt kan du fjerne baggrunden helt, så produktet vises på hvid baggrund.

Tip til produkttitler

Kald en spade for en spade. Undgå tillægsord og lange beskrivelser, da du har begrænset plads at udfolde dig på. Hold titlen til produktnavn, model, evt. farve eller funktion.

Ikke nok klik? Her kan du også justere

Hvis du ikke får nok klik på dine produkter, kan du justere på prisen ved at oprette et tilbud eller køre en kampagne. På Google shopping er det utrolig let at sammenholde priser på tværs af produkter, så her bliver det en afgørende faktor, hvis du sælger de samme produkter som dine konkurrenter. 

Gå ind på Google Shopping, søg på dine produkter og se, hvor dine konkurrenter ligger ift. pris. Herpå kan du tage en beslutning.

En vigtig faktor når du opretter dine produkter på Google Shopping

SEO er stadig en vigtig faktor, når du opretter et gratis produktkatalog på Google Shopping. Der gælder de sammen spilleregler for rangering, som når vi optimerer din side til søgevisninger. Hvis du har brug for hjælp til at få dine produkter til at rangere bedre på Google Shopping, skal du være velkommen til at tage kontakt og få et uforpligtende tilbud.

Sulten efter flere SEO-snacks?